Merry Cristmas

Afgelopen vrijdag zijn de lichtjes weer ontstoken op Lenin square in Donetsk. Vrijdagavond zijn we nog even wezen kijken en de sfeer was weer geweldig.
Het grote podium was al weer opgezet en muziek werd gespeeld. De lichtjes waren veel uitgebreider dan vorig jaar en zeer mooi om te zien.
Helaas hadden we onze camera niet bij ons, eigen foto`s volgen nog. Op oudejaarsdag is het hier ook altijd 1 groot feest, misschien dat we dan wat foto`s kunnen maken.

Donetsk today

Geplaatst door Novorossia News op Vrijdag 21 december 2018

Een groot contrast met de frontlinies die slechts 12 km verder liggen.
Voor velen zal dit raar ogen, een stad in oorlog, met nog vele mensen die in armoede leven, dat geld besteed aan muziek en kerstverlichting.
Echter is dit juist zeer belangrijk, mensen hebben dit nodig. Ik zag de jongeren een onbezorgde avond hebben die anders nergens naar toe kunnen, gewoon lekker dansen met elkaar, even weg uit de sleur met enkel een paar roebel voor de bus weer naar huis als kosten.
Militairen die geen dienst hadden die samen met hun kinderen even konden genieten van de sfeer, even weg uit de constante dreiging van de oorlog.
Van jong tot oud, iedereen is er op zulke dagen en alles loopt door elkaar heen zonder problemen.
Gewoon even normaal zijn, even geen armoede, even geen oorlog, het is zo belangrijk, dit is wat het moraal in de stad hoog houd.

Dit is waar we het voor doen, dit is het werkelijke gezicht van Donetsk, vrolijk, vriendelijk, respectvol, vol met tradities en eerbetoon.
Een stad met vele contrasten, vele gezichten, maar met 1 hart, een hart dat houd van hun stad en waar ze alles voor zullen doen om deze te beschermen.

From Donbass with love een heel fijn, liefdevolle kerst gewenst

Merry Cristmas

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *