Jeugdhonk

Ons huis begint zo langzamerhand te veranderen in een jeugdhonk.
Elke dag komen er wel meerdere pubers aanwaaien. De ene keer voor gewoon een praatje, de andere keer voor een warme maaltijd of om thuis te ontvluchten, de één vanwege de drukte thuis, de ander vanwege een dronken agressieve vader of moeder, meestal een combinatie van meerdere factoren.
Daar waar we eerst voor 4 personen kookten is dit nu bijna dagelijks voor 6 tot 12 personen (de meeste pubers en die eten ook nog eens voor 2)

Een deel gaat nog naar school, een deel is net klaar en zou graag aan het werk willen, echter is het werk schaars op dit moment. Het resultaat is dat ze behalve de standaard klusjes thuis weinig te doen hebben. Samenkomen met vrienden gebeurt voornamelijk op straat, thuis is dat bij de meesten niet mogelijk en geld om ergens naar toe te gaan is er zelden.
Toch zijn het lieve jongens die maar al te graag hun handen uit hun mouwen zouden willen steken, even hout hakken, zware boodschappen doen, helpen met koken, het is geen enkel probleem, als ze maar wat te doen hebben en het liefst even weg van thuis.

Het walnotenproject gaat voor ons verder dan enkel een bos aanplanten, de MH17 slachtoffers herdenken en politiek aan de kaart stellen.
Met het project zouden we deze jongeren goed aan het werk kunnen helpen en tegelijk een veilige plek kunnen bieden voor hen die het nodig hebben, ze uit een uitzichtloze en soms gewelddadige thuissituatie kunnen halen.
Hiernaast zouden we met de hulpverlening die dit project zal gaan generen voor vele kinderen hun thuissituatie wat kunnen verbeteren.

Mijn dank gaat uit naar iedereen die meehelpt om dit project te verwezenlijken, dankzij jullie ziet de toekomst voor deze jongeren er een stukje rooskleuriger uit.
Hiernaast wil ik de mensen die ons buitenom dit project steunen nog eens extra bedanken, dankzij jullie kunnen we op dit moment deze maaltijden op tafel zetten en er zijn voor deze jongeren.

From Donbass with love, Ilse

Jeugdhonk

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *