Adopteer een boom, adopteer een statement

Even voorstellen

Wij zijn een gezin van vier, twee kinderen, Ilse en mijzelf, geboren en getogen in Nederland.
We zijn uit morele redenen naar Donbass, Donetsk vertrokken. De media in het westen is Rusland constant aan het demoniseren. Het westen legt constant de schuld bij Rusland over zaken die ze zelf veroorzaakt hebben.
Wij konden niet langer tegen de wetenschap dat we dankzij ons belastinggeld betaalden voor de oorlogen die het westen wereldwijd voert en we voelden onszelf indirect verantwoordelijk voor de ellende toegebracht aan families net zo als die van onszelf.

Sinds we hier zijn hebben we een hoop geleerd over de problemen die hier aanwezig zijn en één van de grootste problemen voor de mensen is werk. Een fatsoenlijke baan krijgen is lastig gezien er simpelweg weinig werkgelegenheid is. Het breekt mijn hart als ik over straat loop en mensen op de stoep zie zitten met oude broeken of schoenen uit hun kast, proberend deze te verkopen om in staat te zijn wat eten te kunnen kopen. Ze zijn niet aan het bedelen, ze werken op elke manier die ze mogelijk achten. Dit is een wijd verspreid probleem en ik wil alles binnen mijn vermogen doen om zo veel mensen te helpen als ik kan, maar ik weet dat ik ze niet allemaal kan helpen.

Het begin van Project Walnoot

Een aantal maanden geleden hebben we een kleine crowdfunding gehouden die ons in staat stelde om walnoten op te kopen van mensen en ze op deze manier van een klein inkomen te voorzien.
We hebben in totaal een ton aan walnoten kunnen opkopen.
De afgelopen weken hebben we mensen van verschillende families over de vloer gehad om de noten te kraken, hiermee hebben ze wederom aan de noten kunnen verdienen die ze eerst zelf aan ons hebben verkocht.

Dankzij dit project zijn we in contact gekomen met en hoop mensen en hebben we veel geleerd over de problemen waar deze mensen tegen aan lopen. Simpele zaken zouden we ze beschouwen in het westen, zoals een tandarts of een opticien voor kinderen waar de mensen niet naar toe kunnen wegens gebrek aan inkomen.
Wat me het meeste verbaasde was dat sinds we waren gestart met de noten te kraken, kinderen van 13-14-15 jaar zich bij ons melden, ze wouden graag komen helpen, vrijwillig, toen ze hoorden wat we ze zouden betalen (berichten gaan snel rond hier in de straten).

De zelfde dag hebben we een maaltijd op tafel gezet voor de hele groep. En het antwoord op de vraag of dat ze al wat gegeten hadden vandaag was nog veel verontrustender, geen van hun had iets gegeten. De rest van het project hebben we voor een warme maaltijd gezorgd en het was een genot om elk van hun 2 borden leeg te zien eten.

Op een dag vroeg ik een jongen (14 jaar oud) of hij hier kwam omdat hij het zelf wilde, of dat hij dit moest van zijn moeder. Hij antwoorde ons dat hij dit zelf wilde.
De volgende dag vroeg ik uit nieuwsgierigheid wat hij eigenlijk met zijn verdiende geld wou gaan doen en zijn antwoord brak mijn hart.
Hij wilde het geld aan zijn ouders geven zodat ze een fatsoenlijke maaltijd op tafel konden zetten.
Een gewone 14 jaar oude schooljongen, maar veel serieuzer dan je zou verwachten voor iemand van zijn leeftijd.

Dit is de reden waarom ik nu doe wat ik doe en nadat ik dit antwoord hoorde wist ik dat ik de juiste keuze had gemaakt om het leger hier te verlaten.

Adoptie programma

Het project zal uit een aantal onderdelen bestaan, die allen staan voor het zelfde doel: verbinden, de wereld laten weten dat we samen staan voor een betere toekomst.

Een statement tegen de westerse overheden dat we de oorlogspolitiek die nu heerst niet accepteren, dat we niet accepteren dat mensen uitgesloten worden die enkel hun leven op een normale, beschaafde manier willen leven.
Daar waar de overheden uitsluit, brengen wij samen.

Herdenkingsbos om de slachtoffers van de MH17 crash te eren

Mh17 Donbass planecrash memorialOmdat we het zat zijn hoe de Nederlandse overheid de MH17 zaak behandeld, een Nederlands gezin wezende in de regio waar het vliegtuig is neergestort en het bewustzijn hebbende dat veel van onze mede Nederlanders het zelfde voelen, niet enkel over de MH17, maar ook hoe de westerse media en overheden betrokken waren bij het begin van deze oorlog, hebben we besloten om een statement te maken.

Voor elk slachtoffer van de MH17 crash zullen we een kleine, jonge boom ter adoptie aanbieden, 298 in totaal. Samen zullen zij een walnotenbos van 7 hectare vormen om de slachtoffers te herdenken tot ver in de toekomst.
In het hart van dit bos zullen we een monument plaatsen.

Een bos gezaaid in de DNR, een manier om Nederland, België, Duitsland, Maleisië , Indonesië, de Filipijnen, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Canada, Nieuw Zeeland en de rest van de wereld te laten zien dat de mensen van de DNR deze tragedie niet zullen vergeten en we het politieke spel dat gespeeld wordt over de rug van zoveel mensen niet accepteren.

Als we 298 bomen geadopteerd krijgen, betekend dit dat we 596 zaden voor de toekomst kunnen planten, 298 jonge bomen als een bos en hiernaast zullen wij nog een 298 bomen bij scholen, ziekenhuizen en weeshuizen uitplanten, echter is dit nog niet genoeg voor ons.

Hoewel dit project is de eerste plaats bedoeld is als een symbolisch gebaar om de slachtoffers te eren van de crash met de MH17 en in de tweede plaats een statement dat we het niet met de Nederlandse overheid eens zijn, willen we dat deze grond ook ten goede komt aan de mensen die hier in voormalig Oekraïne getroffen zijn door de oorlog, betaald door de westerse belastingbetaler.
We willen zo veel mogelijk mensen helpen en het zou zonde zijn om het land niet te gebruiken waar de bomen op geplant worden.

Als men kijkt naar de biologische eigenschappen van een niet geënte walnotenboom zal men zien dat het een lange tijd duurt eer deze walnoten zal produceren, echter zijn er andere aspecten die men hiernaast ook in oogschouw moet nemen.
De boom produceert een organische verbinding “Juglon” genoemd, welke invloed heeft op veel andere gewassen. Er zijn echter diverse gewassen die “Juglon resistent” zijn en bij walnoten kunnen groeien. Het is ook een optie om vee tussen de bomen te houden, variërend van kippen, eenden en konijnen, tot schapen en koeien, vanzelfsprekend dienen de bomen dan goed beschermd te worden.

We willen delen van de beschikbare grond in het jonge bos gebruiken voor voedselproductie, zodat we deze oogst kunnen doneren aan de mensen hier voor humanitaire hulp.

Werkgelegenheid creëren

Diverse organisaties, lokaal en internationaal voorzien de mensen hier van humanitaire hulp wat een zeer goede zaak is en ik hou van iedereen die zijn steentje bijdraagt om de mensen hier in nood te helpen.
Wij hebben de keuze als familie gemaakt om naar Donetsk te komen en willen ook onze bijdrage leveren. Zoals wij het zien zijn er geen initiatieven welke bedrijven met humanitaire hulpverlening combineren in Donetsk en enkel humanitaire hulpverlening bied geen lange termijn oplossing voor de mensen.

Ontwikkeling van de regio is hoognodig en hoewel er voortgang is geboekt, heeft het nog een lange weg te gaan. Er is een grote onderklasse dat kan overleven dankzij de steun van de overheid en hulporganisaties, maar dat is wat ze doen, overleven.
De kinderen van deze groep verdienen een toekomst en ze kunnen een goede toekomst hebben, de mogelijkheden zijn aanwezig en eindeloos, als mensen maar bereid zijn om te investeren in de regio.

Wat wij willen doen is bijdragen aan de economische ontwikkeling in de regio en de import en export tussen Rusland en de DNR promoten welke ons in staat zou brengen om banen te creëren voor de mensen hier zodat zij hun familie van een redelijk inkomen kunnen voorzien.
Salarissen zullen hier omhoog moeten, zoals ik het zie zijn de mensen simpelweg onderbetaald.
Het zou nooit het geval mogen zijn dat 14 jarige kinderen moeten werken om hun familie van een degelijke maaltijd te voorzien.

Er zijn zoveel walnotenbomen hier in de DNR waarvan de noten verkocht worden voor een fractie van de Russische prijs. Hoewel er op dit moment sancties in werking zijn van Rusland op Oekraïne, wat betekend dat de noten niet geëxporteerd kunnen worden vanuit de DNR naar Rusland op dit moment wegens het feit dat Rusland de DNR nog niet officieel erkend heeft, zijn we er van overtuigd dat de walnoten hier een enorme potentie hebben in de toekomst zodra de DNR erkend wordt, of als een verwerkt product, welke niet onder de sancties vallen.
Dit gedeelte van het project zal zelf onderhoudend zijn en winsten zullen geherinvesteerd worden voor verdere creatie van banen en verdere humanitaire hulp programma`s.

Studenten zijn de toekomst

Een ander deel van ons walnoten project is de sponsoring van studenten. Studenten zijn de toekomst en agricultuur voed de wereld. Echter wordt de ene helft van de wereld vergiftigd door alle chemicaliën het voedsel, terwijl een ander deel honger lijdt.
Nieuwe inzichten en een goed begrip van de biologie van planten, dieren, bacteriën en schimmels, als wel als van de aarde is hard nodig. Elk jaar worden er nieuwe ontdekkingen gedaan die onze kijk op agricultuur veranderen. En langzaam aan komen wetenschappers tot het besef dat de manier zoals we onze landbouw bedrijven zeer vernietigend is op de lange termijn.
Dit kunnen we nog omkeren, maar wetenschappers en boeren van over de hele wereld zullen moeten samenwerken om dit te bewerkstelligen en werkelijk doen wat het beste is voor onze planeet op de lange termijn.

Om deze reden hebben we besloten om studenten in de agricultuur sector op academisch niveau te sponsoren die lijden onder deze oorlog en hierdoor hun eigen collegegeld niet kunnen betalen.
Zij zijn de genen die het verschil kunnen maken.

 

walnut walnoot donbass donetsk aid walnut walnoot donbass donetsk aid

 

Het zal een hoop inspanning kosten en al deze doelen in slechts één project te bewerkstelligen en dit is iets wat we absoluut niet alleen kunnen realiseren.
Het is een ambitieus plan en wij zijn ons er volledig van bewust dat er tegenslagen zullen zijn, we beseffen ons ook dat, gezien de politieke situatie hier, er veel mensen zullen zijn die bang zijn dat dit project nooit gerealiseerd kan worden vanwege de onzekerheid van de oorlog.
Wij als familie geloven in de mensen van Donbass en hun zelfbeschikkingsrecht en dat er een tijd zal komen dat deze mensen in vrede kunnen leven en wederom van hun leven kunnen genieten.

 

Voor elke boom hebben we 15 bij 15 meter nodig om deze te laten groeien, dat maakt dus:
15m x 15m = 225m2 x 298 = 6,7050 hectare.
We begrijpen dat €150,- per boom veel is per persoon, hierom is het ook mogelijk om als groep een boom te adopteren. We nemen ook in oogschouw dat niet iedereen bereid is om geïdentificeerd wil worden met deelname aan dit project en liever anoniem wil blijven.
Deze zullen we registreren als anoniem op gedenkplaat die aan de ingang van het bos geplaatst zal worden.

Op deze gedenkplaat zal in het Russisch en in het Engels gegraveerd worden:

Dit bos is geplant met zaden, in herdenking van alle slachtoffers van de MH17 crash en als zaad voor de toekomst voor de mensen in de DNR
(gevolgd door alle namen)

Omwille deze reden prefereren we persoonlijk contact met iedereen die bereid is om een boom te adopteren en dit project tot een succes te brengen.
Als u wilt deelnemen in dit project, anoniem of publiekelijk, kunt u doneren door:

PayPal;

https://www.paypal.me/Walnoten

Sberbank;

Rekening nummer:  40820810152093400654
Land van vestiging: Rusland
Naam begunstigde : Pascal Hillebrand
Adres begunstigde: Bol’shaya Sadovaya Ulitsa 39
Stad begunstigde: Rostov, Rostovskaya oblast 344082
Land begunstigde: Rusland
Nationale bankcode: RU 046015602
BIC: SABRRUMMRA1

Notitie> Als U donaties via Sberbank overmaakt zijn we niet in staat de afzender te zien en vanuit Europa kost elke transactie €9,- voor de zender wegens internationale transactie kosten.

 

 

We willen niet alleen dat de mensen baat hebben van dit initiatief, we willen ook een boodschap brengen aan het westerse publiek, een boodschap die moeilijk is om naar buiten te brengen, omdat de westerse media het nieuws niet in zijn pure vorm weergeeft.
Ze gebruiken elke kans die ze krijgen om het westerse publiek te laten geloven dat de regering hier in de DNR wordt gerund door terroristen, echter het feit is dat zij geen terroristen zijn.
Ze bieden stabiliteit en veiligheid voor de inwoners van de DNR en mensen zijn blij met de mensen in de regering. Verkiezingen zijn gehouden op een democratischere manier dan de westerse media U wilt laten geloven en net zo als in Kosovo hebben de mensen het recht op zelfbeschikking, zelfs als het niet in de westerse politieke agenda past.

Dit project richt zich op de verantwoordelijkheid van de mensheid, niet perse als persoon van een bepaalde nationaliteit, het maakt niet uit vat voor een huidskleur je hebt of wat voor een geloof, we zijn allen rood van binnen.

 

From Donbass with Love
Pascal en Ilse

Adopteer een boom, adopteer een statement

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *