Wat als de 3e wereld oorlog uitbreekt?

1 van onze kippen, zo af en toe mogen ze even vrij door de tuin scharrelen, een genot om te zien.

Ik heb op dit moment moeite om al het nieuws bij te houden, hoe belangrijk dan ook, het lijkt allemaal zo irrelevant.
Het enigste wat ik nog lees is bla bla bla, Rusland heeft het gedaan.
En de reacties van  vele mensen op deze nieuwsberichten zijn al even bla bla. Het enigste wat deze mensen lijken te kunnen is het nieuws na te praten, op het oog sterke argumenten, maar zodra je er even wat dieper in zou duiken houd niets stand. Echter heeft men daar geen tijd voor en zin in.

Nu kan ik dit op zich best begrijpen, het is erg deprimerend en vermoeiend om te weten hoe de wereld in elkaar steekt.
Met regelmaat heb ik zelf dan ook weer even een nieuwsdip.
Maar als je het verdomd om de andere kant van het verhaal te bekijken, hou je beter gewoon je mond dicht.

Op dit moment zie ik steeds meer en meer de gelijkenis met de aanloop naar ww2, dit roep ik al een tijdje en het wordt alleen maar erger.
Toen waren het voornamelijk de Joden die werden zwartgemaakt, nu is het Rusland. De reden waarom blijft gissen, ik heb wel zo`n vermoeden, maar dat is niet waar ik het nu over wil hebben.

Waar ik het wel over wil hebben is wat als..?
Wat als de 3e wereld oorlog uitbreekt?
Onze (over)grootouders hadden een heel groot voordeel op ons,
zij wisten nog hoe ze moesten overleven.
Hoe zit dat met de gemiddelde west Europeaan en dan vooral de gemiddelde Nederlander nu?
Eten verbouwen, voedsel inmaken, drogen, bewaren, dieren slachten, wildplukken, praktisch geen mens weet meer hoe het moet.
Nederland is totaal afhankelijk van de supermarkt en hoelang zal deze door kunnen draaien tijdens een oorlog?
Een groot deel van de productie vind niet in Nederland plaats of wordt bewerkt in het buitenland. Ik denk dat zo`n 80 a 90% van alle producten wel het buitenland gezien heeft.

Hierbij komt nog eens dat praktisch alle boeren bedrijven zwaar afhankelijk zijn van buitenlandse producten als zaadinkoop, diesel, kunstmest en tractoronderdelen.
Ook al koopt men dit bij een Nederlands bedrijf, de grondstoffen komen uiteindelijk gezien zo`n beetje allemaal uit het buitenland.

Zonder machines het land bewerken kan men niet meer, kunstmest en gifstoffen kan de boer ook niet meer zonder.
Als alleen al de brandstoffen schaars zouden worden ligt op dit moment heel Nederland binnen 2 weken op z`n gat.
Fabrieken kunnen niet meer draaien, werknemers kunnen niet meer naar hun werk, boeren kunnen geen voedsel meer leveren, vrachtwagens kunnen niet meer rijden.
Die geliefde supermarkt is dan leeg…

Er was eens een tijd dat tuinen niet betegeld waren en geen keurige gazonnetjes hadden, maar moestuinen, dat het normaal was om wat kippen en konijnen in je achtertuin te houden.
Dat mensen een goed gevulde voedselkelder hadden en dat de lokale boeren en de molenaar genoeg verkochten om een goede maaltijd mee te maken.
Op deze manier hebben velen de 2e wereld oorlog overleefd.

Maar nu in deze tijd, hoe denk jij nu te kunnen overleven als het er op aan komt?
Het grootste gedeelte van de bevolking zou een directe hete oorlog niet overleven. Nederland zou teruggeworpen worden naar de steentijd.

Mensen in het westen leven nu met het idee dat in deze beschaving een oorlog niet meer plaats zal vinden. Ik kan je vertellen dat de mensen in Oekraïne die zelfde gedachtes hadden.
En laten we nu eens kijken hoe die “beschaving” en “democratie” omgaat met vrij keuze, neem Catalonië, terwijl diverse andere landen in het verleden zich hebben mogen opsplitsen, wordt het Catalonië hardhandig tegengehouden.
Hoezo democratie? En laten we de Nederlandse referendums over de Euro, Oekraïne en de sleepwet niet vergeten, het referendum wat ophoud te bestaan.
Dit is wat democratie in de praktijk inhoud. Doen wat de gekozen regering wil.
Maar hoe kan het dan toch dat deze partijen toch steeds weer opnieuw gekozen worden?

Dan komen we aan in mindcontrol, gedachten beïnvloeding dus.
Lijkt een lachertje voor velen, ik ben niet zomaar te beïnvloeden zullen de meesten van jullie denken.
Hier ga ik het de volgende keer nog wel eens uitgebreid over hebben hoe dit wel degelijk gebeurd, dat is te uitgebreid voor nu.

Maar het feit is dat velen het niet met de gang van zaken eens zijn.
En wat er kan gebeuren als deze onrusten in massale protesten gaan uitlopen hebben we in vele landen gezien.
Regeringen willen geen mensen die nadenken, die zelf keuzes maken.

Besef heel goed dat jullie allen in een wurggreep zitten.
De enigste oplossingen liggen bij jullie zelf.
De keuzes die één ieder maakt kan wel degelijk van invloed zijn.
Wees bewust van de gedachten beïnvloeding die overal om je heen is en je zult er niet langer door beïnvloed worden.

Alleen de langzame aanpak in verandering in politiek en bedrijfsinvloeden zal voor een geweldvrije overgang kunnen zorgen.
En dit heeft tijd nodig, Rusland is daar een goed voorbeeld van.
Velen bekritiseren Rusland vanwege de corruptie die er nog steeds plaats vind en de machtige bedrijven die nog steeds veel invloed hebben.
Wat men hierbij even vergeet is dat het land 18 jaar geleden doordrenkt was van de corruptie en dat veel van deze corrupte oligarchen ook een politieke invloed hadden.
Dankzij het beleid van Putin is dit drastisch teruggedrongen, maar als je even logisch nadenkt kun je begrijpen dat dit niet zo 1,2,3 gedaan is.
Als je iedere corrupte schoft tegelijk aanpakt is het land stuurloos en werkeloos. Dan hadden alle bedrijven terug genationaliseerd moeten worden  om verder te kunnen draaien en had Putin per direct als grootste dictator van het moment uitgeroepen geworden door het westen.
De door het westen beschreeuwde vriendjespolitiek komt hier ook naar boven.
Wat doe je als je leider wordt van een totaal corrupt land en je wil deze corruptie bestrijden? Geef je belangrijke functies aan mensen die je niet kent en vertrouwd of ga je bij je zelf na wie je deze functies wel toevertrouwd?

Ook in Nederland vind corruptie plaats en ook de invloed van de grote corporaties is zeer sterk. De genen die een beetje op hebben zitten letten de laatste tijd hebben hier genoeg nieuwsberichten van voorbij zien komen.
Verandering door enkel de bestuursleden te veranderen zal niet gaan werken, de invloeden van deze bedrijven zijn te groot en te ongezond, in de figuurlijke en letterlijke zin van het woord.

Iedereen weet wel dat er veel te veel ongezonde zaken in het meeste eten zit, maar toch denkt men niet meer zonder te kunnen.
Lang niet iedereen weet dat er plastics in veel tandpasta zit, welke stoffen er in de medicijnen zitten die men slikt, wat er in je shampoo en badschuim zit, wat er werkelijk voor een leed plaatsvind aan de andere kant van de wereld omdat jij dat product wilt kopen.

Een betere wereld begint bij jezelf, een veelgehoorde maar vaak lege uitspraak. Maar wel 1 die klopt.

 

Het begint bij jezelf, enkel jij bent verantwoordelijk voor alle schade die je aanricht op deze aarde.
En enkel jij kan hier verandering in brengen.

 

De wereld gaat niet veranderen door een protest.
Deze mensen hebben enkel macht doordat ze het gegeven wordt, door jou, door jouw vrienden en familie, door jouw buren, jouw baas, jouw collega`s.

Pas als iedereen dat inziet zal de wereld veranderen.
En ja, daar hebben we politiek bij nodig, maar zolang de meesten niet inzien wat er werkelijk allemaal speelt, zal et geen nut hebben.
En nog veel belangrijker, mensen moeten op de hoogte komen van de alternatieven, betaalbare en werkbare alternatieven wel te verstaan.
Dit kan echter wel vragen om een stukje zelfreflectie en uittreding van je comfortzone.

Zijn alle verpakkingen werkelijk nodig?Is zelf een volledig verse maaltijd koken nu echt zo moeilijk?
Is die raar gevormde paprika minder lekker dan die mooie en is dat kleine plekje nu echt zo erg?

Heb je die medicijnen echt nodig of zijn er alternatieven?
Is het nu echt nodig je kind naar school te brengen met de auto?
Heeft die mooie leiboom in je tuin behalve schaduw geven enig nut, zou een lekkere druif niet beter zijn?
Zo zijn er honderden vragen die je jezelf kunt stellen en waar je per direct verandering in kunt brengen.

Het lijkt lastig, dat vond ik ook altijd. Toch ben ik in Nederland al begonnen met zaken als zelf wasmiddel en allesreiniger maken van blokzeep, brood bakken, groentes planten, ik deed alles op de fiets, was opzoek naar alternatieve geneesmiddelen voor de lichte kwaaltjes.

Maar pas als je jezelf voor de uitdaging stelt om er echt voor te gaan bereik je wat. Echter is dit voor de meesten te ver buiten hun comfortzone.
Maar blijf vooral je geld geven aan bedrijven die kinderen uitbuiten, de wereld vervuilen, mensen van hun voorheen gratis drinkwater beroven, lokale bedrijven om zeep helpen en zo armoede in stand houden.
Maar kom niet klagen over een betere wereld, want deze begint toch echt bij jezelf.

En bedenk goed wat jij zal doen als er een oorlog uitbreekt die toch wat dichterbij komt dan je lief is, helaas ga ik je bij deze moeten vertellen dat je het waarschijnlijk niet zal redden, want die o zo geliefde supermarkt is leeg en die mooie tegels in je tuin zijn niet eetbaar…

Wat als de 3e wereld oorlog uitbreekt?

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *